Petržel
Petržel listová a kořenová patří mezi oblíbenou zeleninu v českých kuchyní. Využíváme ji do vývarů, polévkových směsí, omáček, k dochucení salátů a dalších pokrmů. Navíc jako jedna z malá zelenin se dá konzumovat celá, od kořene po nať.
Naťová petrželka je vyhledávána hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínů C, který se ničí varem. Proto ji používáme až na konci příprav pokrmů. Přidat ji můžeme opravdu kamkoli. V naší nabídce najdete petrželku - kudrnku i hladkou. Petrželka hladká je na rozdíl od kudrnky výraznější a aromatičtější.
Kořenová petržel má nasládlou chuť a skvěle se doplňuje s ostatní zeleninou do směsi jako základ omáček a polévek. Je ovšem také skvělá jako příloha k masu. Výsev a pěstování semen této kořenové zeleniny zvládnou i začínající pěstitelé. Jen je potřeba myslet na to, že potřebuje ke svému růstu dostatek světla a vlhka.