Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Endivie Escariol - Cichorium Endivia - prodej semen - 150 ks
Šterbák neboli endivie Escariol je méně známá listová zelenina, která se vyznačuje kadeřavými žlutozelenými listy.
Rostlina je dobře odolná dešti a podzimním mrazíkům.
Listy jsou velmi chutné podušené nebo zapečené např. se sýrem.
Semena štěrbáku zaséváme od června do srpna přímo na záhon. Stanoviště volíme slunečné nebo polostinné s lehkou propustnou půdou.
Půda by měla být řádně prohnojená vyzrálým hnojem nebo kompostem. Během růsty není přihnojování žádoucí, jelikož štěrbák patří mezi typickou zeleninu druhé trati. Semínka do půdy vyséváme ve sponu 40 x 30–40 cm. Hloubka výsevu je max. 1 cm a do ďolíčku vkládáme pro jistotu dvě semínka.
Po zakrytí zeminou místo překryjeme netkanou textilií a sazenici odplevelujeme a poskytujeme jí pravidelnou zálivku. Nemělo by dojít k přemokření ani k vysušení sazenice.
Odrůdy, které nejsou samobělící, bělíme pod květináčem - zjemníme tím chuť listů a snížíme hořkost.
Sklízíme průběžně k přímé konzumaci, jelikož listy rychle tvrdnou. Nelze jej skladovat za syrova, musíme jej buď naložit nebo zamrazit.