Petržel - kořen
Petržel listová a kořenová patří mezi oblíbenou zeleninu v českých kuchyní. Využíváme ji do vývarů, polévkových směsí, omáček, k dochucení salátů a dalších pokrmů. Navíc jako jedna z malá zelenin se dá konzumovat celá, od kořene po nať.
Kořenová petržel má nasládlou chuť a skvěle se doplňuje s ostatní zeleninou do směsi jako základ omáček a polévek. Je ovšem také skvělá jako příloha k masu. Výsev a pěstování semen této kořenové zeleniny zvládnou i začínající pěstitelé. Jen je potřeba myslet na to, že potřebuje ke svému růstu dostatek světla a vlhka.
Naťová petrželka je vyhledávána hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínů C, který se ničí varem. Proto ji používáme až na konci příprav pokrmů. Přidat ji můžeme opravdu kamkoli. V naší nabídce najdete petrželku - kudrnku i hladkou. Petrželka hladká je na rozdíl od kudrnky výraznější a aromatičtější.