Černý kořen
Černý kořen je též známý pod názvem Hadí mord. V našich podmínkách příliš oblíbený není, ale pro pěstování je velice nenáročný. Má mírně nasládlou chuť, proto je velmi vhodný i pro diabetiky. Působí jako prevence proti celé řady onemocnění lidských orgánů. Jeho chuť se poměrně často přirovnává chuti pastináku, někdo ji připodobňuje chuti oříšků. Černý kořen obsahuje větší množství draslíku, sodíku, železa, hořčíku i fosforu a má až 80 % vody. Při sklizni je potřeba být opatrný, protože je křehký a velmi snadno se láme.
27 Kč
Černý kořen je ceněnou, i když ne příliš známou, zeleninou při přípravě nejrůznějších pokrmů.
Obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitaminů, hořčíku, železa a fosforu. Je vhodný také pro diabetiky, díky obsahu inulinu....
28 Kč
Černý kořen Meres se stal velmi oblíbenou kořenovou zeleninou. Konzumní částí je kořene je bílá dužina.
Příprava pokrmů je velmi podobná jako u chřestu. Kořen černý je odolný vůči chorobám a nízkým teplotám.
Kořen...