Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Řebčík královský Aurora - Fritillaria maxima -...
Česnek Globemaster - Allium - prodej cibulovin...
Rizocore - Český česnek - prodej stimulátorů - 2 g
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Frézie červená plnokvětá - Freesia - prodej...
Salát ledový Pražan - Lactuca sativa - prodej...
Hořec tolitovitý - Gentiana asclepiadea -...
Tykev Golden Delicious - Cucurbita maxima - prodej semen - 5 ks
Tykev Golden Delicious je oblíbená odrůda, pocházející z USA.
Rostlina má plazivý růst a plodí tykve s typickým srdcovitým tvarem a o hmotnosti 3–6 kg. Slupka je tmavě oranžová až červená a dužina je oranžová, hrubší a vyznačuje se vysokým obsahem karotenoidů.
Hodí se na tepelnou úpravu, především na přípravu omáček nebo polévek.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní, může být i delší.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Přímé výsevy provádíme také ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.