Kategorie
- Podzimní cibulovinyČerstvé cibuloviny skladem
- Microgreen a klíčky
- Zelenina - sadbaNaskladnili jsme česnek i sazečky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsiSemena od renomovaných dodavatelů
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčky
- Knihy
-
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Řebčík královský Aurora - Fritillaria maxima -...
Česnek Globemaster - Allium - prodej cibulovin...
Rizocore - Český česnek - prodej stimulátorů - 2 g
Hyacint Miss Saigon - Hyacinthus - prodej...
Sadbový česnek Matinka - Allium sativum -...
Pivoňka Dr. Alex Flamming - Paeonia lactiflora...
Narcis Golden Ducat - Narcissus L. - prodej...
Dárkový set pro maminky - dárkový sáček zdarma
Trávník Majestic Aktiv - Kiepenkerl - prodej...
Lilie Rosellas Dream - Lilium - prodej...
Tykev Baby Blue - Cucurbita maxima - prodej semen - 5 ks
Tykev Baby Blue je odrůda typu "hubbard", pocházející z Ameriky.
Rostlina je poloplazivá s kratšími výhony a plodí kulaté tykve šedomodré barvy o velikosti kolem 30–40 cm. Dužinu má klasicky žlutou až oranžovou.
Dýně má nasládlou chuť a výborně se hodí pro pečení a k jiné tepelné úpravě.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní, může být i delší.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Přímé výsevy provádíme také ve druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.