Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Špenát novozélandský čtyřboč - Tetragonia tetragonioides - prodej semen - 35 ks
Špenát novozélandský čtyřboč je bohatě se větvící odrůda, která je náročnější na pěstování než jiné odrůdy špenátu.
Vyznačuje se neobvyklými čtyřbokými plody, odtud její jméno.
Listy se sklízejí jednotlivě a jejich velkou výhodou je že nehořknou při nasazení květu.
Špenát můžeme konzumovat čerstvý, také jej můžeme tepelně upravit nebo zamrazit a skladovat.
Špenát je velmi oblíbená zelenina v jídelníčku, jelikož obsahuje velké množství živin a minerálů. Pěstování špenátu není vůbec náročná disciplína, je to jednoletá rostlina s krátkou vegetační dobou. Také je to vhodná meziplodina, např. na záhony s mrkví nebo cibulí.
Semena si předpěstujeme již začátkem dubna doma na slunečném, teplém místě. Před samotným výsevem je namočíme na 48 hodin do teplé vody. Poté vysejeme do předem spařeného výsevního substrátu. Přímo ven vysazujeme nejdříve koncem května, ideálně do skleníku, případně překrýt fólií nebo netkanou textilií.
Stanoviště volíme dostatečně slunné, ale ne zcela na přímém slunci. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečně zadržující vodu s pH 6–7,5. Semena klíčí již při teplotě 2–4 °C. Ideální spon je 20 x 20 cm a hloubka výsevu 4 cm. Špenátu poskytujeme dostatečnou zálivku, ale nesmíme jej přemokřit.
Špenát sklízíme dříve než začne kvést, v době kdy má vyvinuto minimálně 6 listů. Skladujeme jej při teplotě 0 °C a vzdušné vlhkosti 95–100% po dobu 1 týdne. K dlouhodobému skladování se hodí jej zamrazit.