Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Stévie sladká - Stevia rebaudiana - prodej semen - 15 ks
Stévie sladká je stálezelená víceletá rostlina, která se používá jako přírodní sladidlo.
Neobsahuje téměř žádné kalorie a je vhodná pro diabetiky. Stévie zlepšuje trávení, používá se jako ústní voda, která omezuje zápach z úst.
Pomáhá při paradentóze zubů, snižuje únavu!
Pěstování stévie je poměrně náročné, doporučujeme ji pěstovat celoročně ve skleníku.
Výsev provádíme na povrch substrátu a jen lehce zatlačíme. Substrát udržujeme neustále vlhký, ale pozor na přemokření.
Doba klíčení je přibližně 4–6 týdnů nebo déle, záleží na pěstebních podmínkách.
Ideální teplota pro pěstování je 24–30 °C.
Stanoviště volíme světlé, ne na přímém slunci.
Půda by měla být lehká, mírně kyselá.
Pro výsev doporučujeme rašelinový substrát nebo substrát pro muškáty.
Stévie přezimuje ve chladné místnosti s teplotou kolem 10 °C, seřízneme ji do výšky přibližně 8 cm a omezíme zálivku. Na jaře znovu obrazí.