Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Ibišek jedlý - Okra burgunda - prodej semen - 8 ks
Ibišek jedlý patří mezi teplomilnou rostlinu, pocházející z Asie a Afriky. U nás se tato rostlina pěstuje jako pokojovka.
Dosahuje výšky cca 160 cm a kvete od července až do října velkými, smetanově až světle žlutými květy se sytě červenými středy.
Rostlina se pěstujte také pro své jedlé lusky. Ty obsahují celou řadu vitamínů a jiné prospěšné látky.
Semena jsou umořená.
Výsev:
Pěstovat ibišek můžeme celoročně doma, ve vytápěném skleníku nebo v zimní zahradě. Teplota by nikdy neměla klesnout pod 15 °C.
Před výsevem doporučujeme semena stratifikovat v lednici, a to po dobu cca 2 měsíců.
Semena nejprve namočíme na 24 hodin do teplé vody. Poté je vyséváme 0,5 cm hluboko do dobře propustného substrátu smíchaného s perlitem. Pro rychlejší klíčení můžete slupku semen mírně narušit pilníkem či nožem.
Doba klíčení je 2–4 týdny nebo déle. Rostlinu je nutné pravidelně zalévat, ale nepřemokřit.
Stanoviště preferuje světlé, slunečné s teplotou pro klíčení mezi 20–25 °C.