Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Paprika oranžová Ornela - Capsicum annuum - prodej semen - 50 ks
Paprika Ornela je poloraná odrůda sladké papriky. Papriku je nejvhodnější pěstovat ve skleníku, neboť vyžaduje stabilní klimatické podmínky.
Rostlina je středně vzrůstná, její výška je 60–80 cm.
Plody mají sladkou a šťavnatou dužinu. Dozrávají přes zelenou a žlutou barvu až do sytě oranžové. Tvar je podlouhlý a zašpičatělý. Hmotnost plodů je asi 140 g.
Paprika Ornela se hodí k přímé konzumaci nebo ke konzervaci.
Výsev:
Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.
S předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm.
Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi. Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny.
Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem.
Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12–14 °C.