Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hrách cukrový Ambrosia - Pisum sativum - prodej semen - 50 ks
Hrách cukrový Ambrosia je středně raná až pozdní odrůda hrachu, vyznačující se absencí pergamenové vrstvy.
Rostlina dosahuje výšky kolem 70 cm a plodí dlouhé lusky intenzivně zelené barvy.
Hrách je jednoletá plazivá rostlina, která má spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Obsahuje cukry, vlákninu, vitamin C, karoteny, vitaminy skupiny B atd. Hodí se k přímé konzumaci vcelku i k nakládání.
Výsev:
Hrách vysejeme velmi brzy, na přelomu měsíců března a dubna. Postupně můžeme vysévat až do června nebo července. Některé odrůdy lze vysévatnejpozději 10 týdnů před prvními mrazy. Semeno před vysetím namočíme a necháme nabobtnat.
Hrách je chladnomilná rostlina, nejlépe se jí daří při teplotách 13–18 °C. Není mrazuvzdorný. Doba klíčení je kolem 1–2 týdnů, ale může být i delší.
Hloubka výsevu by měla být 3–5 cm a ideální spon 30 x 5 cm. Nejlépe se mu daří na hlinitých a hlinitojílových půdách s mírně kyselým až neutrálním pH.
Půda by měla být úrodná a propustná, která udržuje vodu ale zároveň nezůstává dlouho studená a mokrá. Před vysazením půdu prohnojíme vyzrálým kompostem. Zálivka by měla být dostatečná a pravidelná.
Přidáme opěry, po kterých se bude moct hrách vinout.
Rané odrůdy sklízíme již od 12. týdne po vysazení. Cukrové hrachy sklízíme, jakmile se v luscích objeví sladké hrášky.