Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Okurka hořká Naja - Momordica sp. - prodej semen - 6 ks
Hořká okurka Naja či hořká dýně je odrůda, která pochází z Asie. Díky tomu je vhodná pouze pro pěstování ve skleníku, jelikož potřebuje horko a vlhko.
Plody jsou 20–25 cm dlouhé, mají bradavičnatou slupku a zráním se jejich barva mění ze zelené až na oranžovou.
Okurka je bohatá na kyselinu askorbovou a další antioxidanty. Má hořkou chuť způsobenou semeny plodu, které se zbavíme vypocením nasolené okurky. Poté můžeme plod jakkoliv tepelně upravovat.
Výsev:
S předpěstováním semen můžeme začít dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní. Semena sejeme do hloubky přibližně 2 cm.
Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května. Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem.
Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 200 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.