Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hořčice zelená Komatsuna - Brassica rapa - prodej semen - 20 ks
Komatsuna je druh asijské listové zeleniny, která je velmi výnosná.
Rostlinu můžeme pěstovat celoročně doma nebo od jara do podzimu venku.
Rostlina má velké zelené listy s příjemně pikantní chutí.
Hodí se ke konzumaci v syrovém i uvařeném stavu.
Je oblíbená pro svůj vysoký obsah vitamínu C, betakarotenu a má příznivý vliv na kosti, oči a kardiovaskulární systém.
Hořčice není nijak náročná rostlina, stačí jí i půda poměrně chudá na živiny. Daří se jí v teplém a suchém podnebí, nemá ráda vlhko.
Semena vyséváme od jara do podzimu. Semena nesnesou teplotu pod -5 °C, nevyséváme je tedy dříve.
Stanoviště volíme slunečné, s lehkou hlinitopísčitou a méně vysýchavou půdou s obsahem vápna. Nemá ráda půdy písčité, štěrkovité nebo jílovité a také těžce zaplevelené. Půdu můžeme předtím pohnojit, výnosy zvýší dusíkaté přípravky např. chilský ledek nebo hnojiva fosforečná. Nemá rád půdy čerstvě pohnojené chlévským hnojem, to bychom měli udělat spíše už na podzim před výsevem.
Výsev provádíme do malé hloubky (0,5–1 cm) a záhon udržujeme bez plevelů. Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny, ale dle podmínek pěstování se doba může trochu prodloužit. Mezi semeny necháme přibližně 2,5 cm rozestupy.
Sklizeň probíhá v době kdy se tobolky zbarví do hněda a semena zežloutnou. Pozdější sklizeň nevadí, ale je poté těžší tobolky otevřít. Rostliny poté vážeme do snopců a opatrně vymlátíme semena. Ty se dosušují a skladují na suchém místě.