Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Hořčice černá - Brassica nigra - prodej semen - 50 ks
Hořčice černá je léčivá rostlina nebo koření, pocházející z oblasti Středomoří.
Tvoří větší temně hnědočerná semena, která mají ostrou výraznou chuť.
Používá se jako koření nebo do olejů.
Drcená nebo mletá semena se ve formě obkladů využívají proti kašli, zánětům, bolestem svalů a revmatismu, vnitřně podporuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení.
Hořčice není nijak náročná rostlina, stačí jí i půda poměrně chudá na živiny. Daří se jí v teplém a suchém podnebí, nemá ráda vlhko.
Semena vyséváme od poloviny března až do září. Semena nesnesou teplotu pod -5 °C, nevyséváme je tedy dříve.
Stanoviště volíme slunečné, s lehkou hlinitopísčitou a méně vysýchavou půdou s obsahem vápna. Nemá ráda půdy písčité, štěrkovité nebo jílovité a také těžce zaplevelené. Půdu můžeme předtím pohnojit, výnosy zvýší dusíkaté přípravky např. chilský ledek nebo hnojiva fosforečná. Nemá rád půdy čerstvě pohnojené chlévským hnojem, to bychom měli udělat spíše už na podzim před výsevem.
Výsev provádíme do malé hloubky (2–3 cm) a záhon udržujeme bez plevelů. Když rostlinka dosáhne výšky 10 cm, tak je přesadíme na vzdálenost 10 cm od sebe.
Sklizeň probíhá v době kdy se tobolky zbarví do hněda a semena zežloutnou. Pozdější sklizeň nevadí, ale je poté těžší tobolky otevřít. Rostliny poté vážeme do snopců a opatrně vymlátíme semena. Ty se dosušují a skladují na suchém místě.