Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Cibule šalotka Red Sun - Allium Cepa - prodej cibulek - 500 g
Cibule šalotka Red Sun je oblíbená sazečka červené barvy. Odrůda se vyznačuje především svým vysokým výnosem a ostřejší chutí.
Cibulky jsou vhodné do salátů, polévek i masitých pokrmů.
Během pěstování doporučujeme pravidelně odstraňovat plevel z okolí cibulky.
Odrůda je oblíbená pro svou dlouhou trvanlivost.
Velikost cibulek je 7–15 cm.
Výsadba:
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin. Jako jiná cibulová zelenina nemá ráda hnojení čerstvým kompostem. Je lepší používat hnojiva přímo k dohnojení cibule, např. Agro hnojivo.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Výsadba probíhá od března (až po opadnutí silných mrazů) do sponu 20 x 10 cm. Ozimé odrůdy vysazujeme až v polovině srpna.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Důležité je včasné období sklizně. U přezrálých cibulek se častěji mohou vyskytovat choroby. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny polehne (přibližně koncem července).
Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.