Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyVhodné i do květináče
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Cibule šalotka Golden Gourmet - Allium cepa - prodej cibulek - 250 g
Cibule Golden Gourmet je odrůda žluté šalotky. Rostlina se vyznačuje vysokým výnosem a odolností vůči chorobám.
Tato cibule je bohatá na minerály, vitamín C a vodu.
Plody této odrůdy mají jemnou kořeněnou chuť a výborně se hodí do salátů a omáček. K přímé konzumaci lze využívat i její nať.
Cibule, v dobrých podmínkách, disponuje dlouhou trvanlivostí.
Velikost sazečky: 22–47 mm
Velikost balení: 250 g
Výsadba:
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin. Jako jiná cibulová zelenina nemá ráda hnojení čerstvým kompostem. Je lepší používat hnojiva přímo k dohnojení cibule.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Výsadba jarních odrůd probíhá od března (až po opadnutí silných mrazů) do sponu 20 x 10 cm. Ozimé odrůdy vysazujeme až v září a říjnu.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Důležité je včasné období sklizně. U přezrálých cibulek se častěji mohou vyskytovat choroby. Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny polehne (přibližně koncem července).
Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.