Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Cibule ozimá Hiberna - Allium cepa - prodej semen - 250 ks
Cibule Hiberna je výnosná ozimá odrůda. Plody jsou velké, kulovité až ploše kulovité s bílou pevnou dužinou, která má jedinečnou jemnou chuť.
Cibule je obalena suknicemi žlutohnědé až hnědé barvy a dosahuje hmotnosti až 150 g.
Tato odrůda dobře přezimuje. Vegetační období odrůdy Hiberna trvá až 163 dní. Můžeme ji sklízet jako cibuli s natí, jako čerstvou i suchou. Je vhodná ke přímé spotřebě, ale lze ji také krátkodobě skladovat.
Semena jsou mořená.
Výsev probíhá od dubna (až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm.
Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo.
Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná.
Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.
Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech.