Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Celer bulvový Maxim - Apium graveolens - prodej semen - 300 ks
Celer bulvový Maxim je pozdní odrůda, která má velmi bujný růst. Bulvy jsou velké, váží kolem 500 g, a mají smetanově bílou dužinu.
Tato odrůda se hodí jak k přímé spotřebě, tak ke konzervaci nebo mražení.
Odrůda je odolná vůči vybíhání do květu a seprotióze.
Vegetační doba je okolo 145 dnů.
S předpěstováním semen musíme začít již v únoru. Semena vyséváme do perlitu či substrátu pro výsev, kde je necháme klíčit 2 - 4 týdny při teplotě 15 - 20 °C. Rostliny můžeme dvakrát přesadit. Poprvé do sponu 2 x 3 cm, podruhé jim zkrátíme kořínky o 1/3 a přesadíme je do sadbovačů.
Ven rostlinu přesazujeme v době, kdy je venku dostatečné teplo (ideálně druhá polovina května). Celer nesnese teplotu pod 10 °C, místo bulvy by rostlině rostl květ a nedočkali bychom se tedy úrody.
Rostlinu umisťujeme na slunečné stanoviště s hlinitou humózní půdou. Celer patří mezi rostliny velmi náročné na živiny a obsah vápna v půdě. Půdu musíme přihnojovat např. hnojivem na kořenovou zeleninu. Kvůli zvýšenému riziku chorob a škůdců celer nevysazujeme na stanoviště po kořenové zelenině, naopak vhodnou předplodinou jsou luskoviny, brambory nebo plodová zelenina.
Ideální spon je 50 x 50 cm.
Menší bulvy celeru můžeme sklízet již během července, hlavní sklizeň je až v září. Celer je vhodné skladovat očištěný od kořenů v písku na chladném místě, např. ve sklepě. Listy celeru můžeme sušit nebo zamrazit, tím si zachovají své aroma.