Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Zelí červené Kalibos - Brassica oleracea capitata - prodej bio semen - 30 ks
BIO Zelí červené Kalibos je pozdní odrůda špičatého zelí, které je určeno k přímé spotřebě a není vhodné ke skladování.
Tato odrůda byla pro svou kvalitu oceněna nadací ProSpecieRara, která se zabývá zachováním tradičních a vzácných odrůd rostlin.
Hlávky mají tmavě fialové křehké listy a v době sklizně mohou vážit až 2 kg. Vegetační doba je asi 90–110 dnů.
Listy mají velmi dobrou a nasládlou chuť. Hodí se také k tepelnými úpravám.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
S předpěstováním zelí můžeme začít v únoru nebo v březnu. Semínka vyséváme do sadbovačů do skleníku do hloubky 0,5 cm.
Doba klíčení je přibližně jeden týden při teplotě 20 °C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10 °C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20 °C.
Ven přesazujeme ve druhé polovině května. Rostliny by měly být silné s 5–7 listy. Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme.
Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm. Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku a dusíku (toho, ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem.
Zelí se sklízí přibližně za 3–5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1 °C v chladné a vlhké místnosti.