Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Špenát novozélandský - Tetragonia tetragonoides - prodej bio semen - 30 ks
Čtyřboč rozložitá neboli novozélandský špenát má stejné pěstební podmínky a vlastnosti jako špenát.
Jedná se o teplomilnou bylinu, jejíž domovinou je Nový Zéland, Japonsko a Austrálie. Odtud byla dovezena také do Evropy.
Tato odrůda má masité zelené listy, které obsahují vitamín A a C a kyselinu šťavelovou. Je vhodná k přímé konzumaci či k tepelné úpravě.
Vegetační doba je asi 95 dnů.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Špenát je velmi oblíbená zelenina v jídelníčku, jelikož obsahuje velké množství živin a minerálů. Pěstování špenátu není vůbec náročná disciplína, je to jednoletá rostlina s krátkou vegetační dobou. Také je to vhodná meziplodina, např. na záhony s mrkví nebo cibulí.
Semena vysazujeme již koncem dubna, ale můžeme jej vysadit v podstatě kdykoliv v průběhu celého roku. Poslední výsev, kdy sklidíme špenát ještě ten rok, je v srpnu.
Stanoviště volíme dostatečně slunné, ale ne zcela na přímém slunci. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečně zadržující vodu s pH 6–7,5. Semena klíčí již při teplotě 2–4 °C. Ideální spon je 20 x 20 cm a hloubka výsevu 4 cm. Špenátu poskytujeme dostatečnou zálivku, ale nesmíme jej přemokřit.
Špenát sklízíme dříve než začne kvést, v době kdy má vyvinuto minimálně 6 listů. Skladujeme jej při teplotě 0 °C a vzdušné vlhkosti 95–100% po dobu 1 týdne. K dlouhodobému skladování se hodí jej zamrazit.