×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

BIO Paprika Palladio F1 - Capsicum Annuum - prodej bio semen - 5 ks

×

Paprika Palladio F1 je velmi chutná odrůda papriky.

Rostlina dosahuje výšky okolo 80 cm a plodí šťavnaté zelenésytě žluté papriky o délce až 22 cm

Paprika má vynikající chuť, která se hodí k přímé konzumaci nebo tepelné úpravě. 

Doba zrání je přibližně 75 dní.

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

Číst víceShow less
168 Kč
Skladem
Kód zboží:
1003711
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

Papriky patří mezi teplomilné rostliny, proto se jim v našich podnebných podmínkách daří na venkovních záhonech zejména ve vinařských oblastech, jinde je vhodné pro pěstování využít skleník nebo fóliovník.

předpěstováním semen můžeme začít již v únoru. Semena sázíme do lehkého propařeného substrátu. Ideální hloubka výsevu je přibližně 0,3–0,5 cm.

Klíčení urychlíme tím, že semena necháme 24 hodin před výsevem máčet ve vodě. Ideální stanoviště by mělo být slunečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min22 °C). Rostlinu není vhodné umístit na okenní parapet nebo topení, nejlepší je ji předpěstovávat v minipařeništi. Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny. 

Rostliny přesazujeme na venkovní záhon nebo do skleníku od druhé poloviny května. Místo musí být slunečné a chráněné před větrem. Půda by měla být hnojená, ideálně kravským hnojem. Zálivka musí být dostatečná, avšak rostlinu nesmíme přelévat. Jelikož jsou papriky náročné na organickou hmotu a živiny, můžeme půdu dohnojovat např. kristalonem nebo hnojivem

Zralé papriky můžeme skladovat po dobu až 2 týdnů na chladném místě při teplotě 12–14 °C. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003711

Parametry

Výška
65 - 90 cm
Výsev / výsadba
Únor
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Žlutá
BIO kvalita
Ano
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Hybridní F1
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Ranost odrůdy
Poloraná
Mohlo by se hodit
Podobné články
8 produktů ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se