BIO Chilli
Chilli papričky jsou ve světe, zejména pak v Indii, velmi oblíbené. Svůj původ mají v Americe. Za jejich pálivou chuť je zodpovědný rostlinný alkaloid kapsaicin.
Velké obliby se těší především v kuchyni v podobě koření a má příznivý účinek na zažívání.
Níže najdete chilli papričky různých stupňů pálivosti a v BIO kvalitě.
73 Kč
Chilli Marseillais bylo vyšlechtěno na území regionu Marseille v jižní Francii. Jedná se o mírně pálivou papričku, která má díky své lahodné chuti široké využití. Můžete ji používat k dochucování pokrmů, sušení či...
121 Kč
Chilli Habanero je oblíbenou odrůdou na území Mexika, Karibiku a Jižní Ameriky. Jedná se o chilli papričku, kterou můžete používat k dochucování pokrmů, sušení či nakládání.
Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm a plodí...
57 Kč
Chilli Lemon Drop je původem z Peru, kde dostala pojmenování Kellu Uchu. Jedná se o chilli papričku velmi zajímavé chuti, kterou můžete používat při vaření, jako dekoraci nebo ji usušit. Zajímavostí je, že...
102 Kč
Chilli Kajenský pepř je původem z Jižní Ameriky. Dnes je kajenský pepř velmi oblíbeným dochucovadlem pokrmů. Kromě toho má i blahodárné účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm...
73 Kč
BIO Chilli Pimientos De Padron pochází z Maroka a Španělska, kde patří mezi jednu z nejoblíbenějších odrůd. Dorůstá do výšky kolem 100 cm a je ji vhodné pěstovat ve skleníku, květináči na terase či balkoně.
Plodem...
96 Kč
Bio chilli habanero je velmi pálivá oranžová odrůda, dosahující výšky 60–100 cm.
Odrůda má vysokou výnosnost až 5 cm dlouhých chilli papriček.
Se svou pálivostí 150 000–325 000 SHU jednotek patří mezi velmi pálivé a...