Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Mrkev raná Touchon - Daucus carota - bio prodej semen - 200 ks
BIO Mrkev Touchon je tradiční odrůda velmi rané zeleniny.
Tato letní odrůda má jemný, hladký a válcovitý kořen s průměrnou délkou kolem 20 cm. Je velmi chutný, sladký a šťavnatý.
Sklízí se od konce května až do listopadu.
Má vynikající plodnost, pozor si však dejte na čerstvě vyhnojené půdě. Lze ji pěstovat jak na záhonku, tak i ve větších nádobách.
Vegetační doba je přibližně 90–110 dnů.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Mrkev vyséváme přímo na venkovní záhon během března nebo dubna. Některé odrůdy vyséváme až na konci jara, pozdní odrůdy s dlouhou vegetační dobou na podzim.
V době výsevu by venkovní denní teplota měla být již alespoň 7 °C, ideálně 16 °C. Hloubka výsevu by měla být 1–2 cm. Doba klíčení je přibližně 10–20 dní, někdy více. Ideální spon je 30 x 15 cm.
Stanoviště musí být slunečné, s neutrální až lehce zásaditou půdou. Mrkev patří mezi rostliny druhé tratě, nemá tedy ráda čerstvě hnojené půdy ani nepotřebuje průběžně přihnojovat. Nevhodnými předplodinami je kořenová zelenina.
Mrkev během růstu vypouští do půdy látky, které omezují růst plevelů, ale zároveň také zpomalují klíčení jiných semen. Jako sousední plodinu můžeme tedy zvolit např. cibuloviny, ředkvičky nebo rajčata.
Mrkev má ráda pravidelnou a dostatečnou zálivku.
Skladujeme v chladu a temnu, v dobře větrané místnosti.