Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Lilek Black Beauty - Solanum melongena - prodej bio semen - 20 ks
BIO Lilek Black Beauty je vhodný pro pěstování v evropském klimatickém pásmu. Nejlépe bude prospívat ve skleníku či na prosluněném a teplém místě.
Plodí podlouhlé vejcovité plody, které mají tmavě fialovou až černou barvu. Dužina je bílá s lehce nazelenalými odstíny.
Vyniká velmi jemnou chutí a sklízí se v době, kdy ještě není plně zralý.
Před konzumací lilek tepelně zpracujte. Hodí se ke grilování i dušení.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Lilek je teplomilná rostlina relativně náročná na podmínky, zejména na vláhu a živiny.
Semena můžeme předpěstovat od konce února do dubna. Ideální hloubka je 1 cm a spon 60 x 40 cm. Teplotu by měla být mezi 20–25 °C. Klíčení trvá kolem 2–3 týdnů nebo déle.
Na venkovní stanoviště přesazujeme v květnu nebo červnu, kdy již nehrozí venkovní mrazy. Stanoviště volíme dostatečně slunečné a chráněné před větrem, s lehkou humózní půdou. Rostlina potřebuje pravidelnou zálivku a můžeme ji i přihnojovat. Pravidelně zaštipujeme.
Sklízíme průběžně dle potřeby, zvyšujeme tím úrodnost. Plody odstřiháváme nůžkami.
Krátkodobě skladujeme na suchém chladnějším místě, pro dlouhodobé uskladnění je nejlepší lilky podusit na oleji a poté zavařit nebo zamrazit. Jelikož jsou v syrovém stavu mírně jedovaté, vyžadují vždy tepelnou úpravu.