×

Kategorie

Naposledy zobrazené
Žádné položky

BIO Hrách Blauwschokker - Pisum sativum - prodej bio semen - 25 ks

×

BIO Hrách Blauwschokker je raná tradiční odrůda hrachu s velmi chutnými plody.

Rostlina dorůstá do výšky kolem 180 cm. Kvete krásnými fialovými květy.

Vytváří plné lusky, které jsou zbarvené do tmavě modré barvy a obsahují zelené hrášky.

Hrách je také využíván při onemocněních srdce nebo nervové soustavy.

Hodí se k přímé spotřebě. Tento dekorativní kultivar byl oceněn nadací ProSpecieRara, která se zabývá zachováním rozmanitosti a pěstováním tradičních odrůd. 

BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.

Číst víceShow less
53 Kč
Skladem
Kód zboží:
1003954
Přidat k oblíbeným
Popis

Výsev:

Hrách vysejeme velmi brzy, na přelomu měsíců března a dubna. Postupně můžeme vysévat až do června nebo července. Některé odrůdy lze vysévat nejpozději 10 týdnů před prvními mrazy. Semeno před vysetím namočíme a necháme nabobtnat

Hrách je chladnomilná rostlina, nejlépe se jí daří při teplotách 13–18 °CNení mrazuvzdorný. Doba klíčení je kolem 1–2 týdnů, ale může být i delší.

Hloubka výsevu by měla být 3–5 cm a ideální spon 30 x 5 cm. Nejlépe se mu daří na hlinitých a hlinitojílových půdách s mírně kyselým až neutrálním pH.

Půda by měla být úrodná a propustná, která udržuje vodu ale zároveň nezůstává dlouho studená a mokrá. Před vysazením půdu prohnojíme vyzrálým kompostem. Zálivka by měla být dostatečná a pravidelná.

Přidáme opěry, po kterých se bude moct hrách vinout

Rané odrůdy sklízíme již od 12. týdne po vysazení. Cukrové hrachy sklízíme, jakmile se v luscích objeví sladké hrášky. 

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003954

Parametry

Výška
120 - 200 cm
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Stanoviště
Slunečné
Barva plodu
Fialová
Pěstování
Venku
BIO kvalita
Ano
Mrazuvzdornost
Ne
Vegetační doba
Letničky
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Červenec
Odrůda hrachu
Dřeňový
Mohlo by se hodit
5 produktů ve stejné kategorii

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se