Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Dýně muškátová Tromba d Albenga - Cucurbita moschata - prodej bio semen - 6 ks
BIO Dýně muškátová Trombetta D'Albenga původně pochází ze Severní Ameriky, ale nyní je s velkou oblibou pěstována především v Itálii nedaleko města Albenga, které je součástí italské riviéry.
Jedná se o plazivou rostlinu s podlouhlými a často zatočenými plody, které mohou mít délku i více než 1 metr (v zavěšeném stavu). Hmotnost jedné dýně je asi 2–5 kg.
Většina lidí sklízí a zpracovává plody této dýně v nezralém stavu, když dorostou délky okolo 20 až 30 cm, podobně jako u cukety. V tomto stádiu jsou ideální pro zapékání či grilování. Pokud jsou ale sklizeny už při délce 10 až 15 cm, jejich chuť je velmi jemná a mohou být konzumovány i syrové.
Plody mění svou barvu od limetkově zelené, přes zelenožlutou až po béžovou až hnědou. Mezitím dužina zraje do oranžova.
Díky typickému podlouhlému tvaru plodů se její semena soustředí až na konci plodu, jsou tedy méně vodnatá a více křupavá.
Chuť je jemně sladká, s ovocnými tóny a ořechovým dozvukem, který zanechává příjemný skus. Dužina zralých plodů je pak ideální pro přípravu pyré, polévek a nádivky, ale skvěle vynikne i v koláčích.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní. Semena sejeme do hloubky přibližně 2 cm. Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 100 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.