Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
BIO Dýně Black Futsu - Cucurbita moschata - prodej bio semen - 7 ks
BIO Dýně Black Futsu je původem z Japonska, kde si oblibu získala díky výrazné chuti a rozmanitému kulinářskému využití.
Plody jsou typicky tmavé až černé s vrásčitou slupkou.
Hmotnost závisí na podmínkách pěstování – průměrně je v rozmezí 1–3,5 kg.
Dužina obsahuje velké množství prospěšných látek a živin, včetně sacharidů, proteinů a minerálů (železo, vápník, vit. C a B).
Pozitivně účinkuje na trávicí systém, napomáhá očišťovat střeva od toxinů, uplatňuje se pro redukci tuků v krvi, je známá pro diuretické účinky a příznivě působí na ledviny i srdce.
Vegetační doba je přibližně 110 dní.
BIO semena pocházejí z ekologického zemědělství, které splňuje normy EU.
Výsev:
Dýni odrůdy Black Futsu doporučujeme kvůli její teplomilnosti předpěstovat.
S předpěstováním semen můžeme začít v březnu nebo dubnu. Doba klíčení je přibližně 7–14 dní. Semena sejeme do hloubky přibližně 2 cm. Rostliny přesazujeme v době, kdy již nehrozí ranní mrazy většinou přibližně v druhé polovině května.
Stanoviště volíme slunné a chráněné. Půdu můžeme připravit kompostem nebo hnojem. Důležité je udržovat ji mírně vlhkou (zalévat méně, ale častěji). Ideální spon je 100 x 100 cm.
Po sklizni plody uložíme přibližně týden na slunci nebo na vzdušném chráněném místě a necháme jejich slupku vytvrdnout, tím prodloužíme jejich trvanlivost. Poté je skladujeme na chladném místě.