Kategorie
- Vánoční tipy Nechte se inspirovat dárky z přírody
- Podzimní cibulovinyStále je čas vysázet
- Microgreen a klíčky
-
Zelenina a ovoceSemínka vždy po ruce
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
- BIO produkty
- Okrasné rostliny
-
Travní a luční směsi
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Bylinky a přírodní produkty
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas pro studenou stratifikaci
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové poukazy a balíčkyVánoční dárky pro všechny
- Knihy
-
-
Přes 1000 druhů tradičních i hybridních odrůd
-
-
-
Vybírejte z více než 160 druhů osiva
-
Více než 400 druhů semen i sušených plodů
-
-
-
-
-
Banánovník Cheesmanii - Musa cheesmanii - prodej semen - 5 ks
Banánovník Cheesmanii je odolná mrazuvzdorná odrůda pocházející z oblasti Indie.
Odrůda se vyznačuje rychlým růstem a výškou maximálně 7 m.
Banánovník vytváří robustní nafialovělý kmen a bílé květy.
Plodí až 14 cm dlouhé jedlé banány.
Banánovník je tropická rostlina, která vyžaduje dostatek místa na jasném světlém stanovišti (ne ale na přímém slunci). Potřebuje vysokou pokojovou teplotu – během léta nejméně 25 °C, v zimě minimálně 15°C.
Semena je možné vysévat celoročně, v létě rostlinu můžeme přesunout na balkon nebo terasu na chráněné polostinné místo.
Před samotným výsevem obal semen jemně narušíme pilníkem a na 2 – 3 dny namočíme do vlažné vody. Poté je vysejeme do běžného substrátu. Rostlina není náročná na půdu, stačí lehký a dobře propustný substrát – např. pro fíkusy nebo můžeme smíchat kompost, rašelinu a písek v poměru 2:1:1.
Klíčení je velmi nepravidelné, může trvat až 6 měsíců.
Během léta rostlinu hojně zaléváme odstátou vodou o pokojové teplotě. V zimě zálivku můžeme omezit na minimum, je dobré půdu nechat proschnout.
Banánovník během léta hnojíme alespoň jednou za 14 dní tekutým hnojivem pro pokojové rostliny s větším podílem draslíku. V zimě stačí přihnojovat pouze jednou do měsíce.
Pokud kořeny banánovníku prorostou květináč, je nutné rostlinu přesadit do většího. Nepřesazujeme ji příliš často, stačí pouze jednou za 2 – 3 roky.